ms.detector.media
MediaSapiens
28.01.2021 10:55
Білл Гейтс порівняв COVID-19 з Другою світовою війною і закликав готуватись до нових пандемій
Білл Гейтс порівняв COVID-19 з Другою світовою війною і закликав готуватись до нових пандемій
Пріоритетною для боротьби з COVID-19 бізнесмен вважає вакцинацію.

Пандемію COVID-19, яка зненацька застала людство минулого року, за наслідками можна порівняти з Другою світовою війною. Про це у своєму блозі написав бізнесмен та філантроп Білл Гейтс.

«На долю наших батьків випала Друга світова війна. Ми маємо справу з пандемією COVID-19/ Подібно до того, як Друга світова війна спряла посиленню співпраці між країнами для захисту миру, так і ми зараз маємо об’єднатися для кращого майбутнього для нас усіх… Ця пандемія подолала штучні кордони між багатими і бідними країнами. Усі зіштовхнулися з її наслідками», - написав Гейтс.

Пріоритетною для боротьби з COVID-19 бізнесмен вважає вакцинацію. Він відмічає, що багато країн об’єднались для розробки вакцин.

Крім того, Гейтс вважає, що вже зараз потрібно витрачати мільярди для боротьби з наступними пандеміями, щоб врятувати людей і гроші в майбутньому.  Гейтс упевнений, що основна частина цих інвестицій має надійти з багатих країн.

«Щоб зупинити таку пандемію, буде потрібно витрачати десятки мільярдів доларів в рік - великі інвестиції, але пам'ятайте, що пандемія COVID-19, за оцінками, обійдеться світу у $ 28 трлн.  Світові потрібно витратити мільярди, щоб врятувати трильйони (і запобігти мільйони смертей).  Я думаю про це як про кращий і найбільш економічний страховий поліс, який може купити світ», - заявив бізнесмен.

Також Гейтс додав, що лише у 2020 році його фонд інвестував $1,75 млрд у боротьбу з вірусом.

У своєму зверненні мільярдер закликає світ визначитися з пріоритетами та розпочати підготовку до наступних пандемій уже сьогодні.

Нагадаємо, раніше співзасновник Microsoft Білл Гейтс прогнозував що пандемію COVID-19 навіть за оптимістичного сценарію вийде зупинити не раніше кінця 2022 року. На його думку, якби не фінансові вливання в медицину, коронавірус панував би на планеті щонайменше ще п’ять років - до 2027 року.

Фото: GatesNotes

ms.detector.media