ms.detector.media
MediaSapiens
27.01.2021 13:47
Завдяки переходу на віддалену роботу прибутки компанії Microsoft зросли на 17% — звіт
Завдяки переходу на віддалену роботу прибутки компанії Microsoft зросли на 17% — звіт
Зростання фінансових показників у компанії пов'язують з розвитком хмарного сервісу Azure.

У другому кварталі 2020 року компанія Microsoft заробила $ 43,1 млрд. Це на 17% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. При цьому чистий прибуток компанії зріс на 33% і склав $15,5 млрд, повідомляє пресслужба Microsoft.

Зростання фінансових показників у компанії пов'язують з розвитком хмарного сервісу Azure в епоху віддаленої роботи та навчання.

Перехід на віддалену роботу через COVID-19 прискорив перехід підприємств на хмарні сервіси. Це сприяло зростанню сервісів Microsoft, Amazon.com і Google Cloud від Alphabet Inc.

Всього за свій бізнес-сегмент - хмарний сервіс Azure, серверні продукти Windows Server, GitHub і корпоративні сервіси - компанія отримала склала $14,6 млрд (+23%). Дохід лише від Azure зріс на 50% замість прогнозованих 42%.

«Зростання попиту на наші бізнес-пропозиції привів до збільшення доходів від комерційних хмарних обчислень. Ми продовжуємо отримувати вигоду від наших інвестицій в стратегічні галузі», - заявила виконавчий віцепрезидент і головний фінансовий директор Microsoft Емі Худ.

Нагадаємо, американська компанія Microsoft дозволить своїм співробітникам працювати віддалено щонайменше 50% робочого часу. 

Так, до 50% робочого часу працювати з дому зможуть всі працівники, чия праця не передбачає обов'язкової присутності в офісі, а повністю на дистанційний режим роботи можуть перейти ті, кому дозволить менеджер. При цьому працівник втрачає своє місце в офісі, але може користуватися загальним простором.

Не зможуть працювати віддалено співробітники hardware-лабораторій, дата-центрів та працівники, які навчають інших.

Фото: softman.by

ms.detector.media