ms.detector.media
MediaSapiens
26.01.2021 15:28
Розробник робота Софії планує налагодити масове виробництво людиноподібних роботів
Розробник робота Софії планує налагодити масове виробництво людиноподібних роботів
Всього планують випускати чотири різні моделі людиноподібних роботів.

Гонконгська компанія Hanson Robotics, відома розробкою людиноподібного робота Софії, у 2021 році планує налагодити масове виробництво таких роботів. На думку розробників, вони будуть потрібні в умовах пандемії й обмежених людських контактів, повідомляє hromadske.

У першій половині цього року компанія має налагодити виробництво чотирьох різних моделей людиноподібних роботів, одна з яких буде базуватися саме на Софії. Один із них — робот Ґрейс для працівників медичного сектору.

«Світ COVID-19 потребуватиме все більше автоматизації для убезпечення людей», — вважає керівник і засновник Hanson Robotics Девід Генсон. 

На його думку, перевага роботів — в людиноподібності. Вони можуть замінити обслуговуючий персонал і позбавити людей відчуття «жахливої самотності й ізоляції».

У 2021 році Hanson Robotics має намір продати «тисячі» роботів різного розміру, заявив Генсон журналістам, але не уточнив, скільки саме й кому.

Видання відмічає, що роботехніка стрімко зростала до пандемії коронавірусу. За підрахунками профільної Міжнародної федерації роботехніки, у 2018-2019 роках продаж роботів у світі зріс на 32%, а загальна вартість сектора становила 11,2 мільярда доларів.

Людиноподібного робота Софію активували 19 квітня 2015 року. Відтоді вона стала світовим феноменом і встигла побувати в низці країн, зокрема й Україні. У 2017 році Саудівська Аравія надала підданство Софії і стала першою країною, яка це зробила.

Нагадаємо, американська компанія Boston Dynamics оголосила про початок вільної торгівлі чотириногого робота-собаки Spot. Тепер за 74,5 тисяч доларів там можна придбати модель Spot Explorer. Ще дві моделі, Spot Enterprise та Spot Academic, доступні за попереднім замовленням.

Фото: Hanson Robotics

ms.detector.media