ms.detector.media
MediaSapiens
26.01.2021 14:21
Електронний лікарняний та автоматична реєстрація ФОП. Мінцифри анонсувало, які нові продукти запустять у квітні
Електронний лікарняний та автоматична реєстрація ФОП. Мінцифри анонсувало, які нові продукти запустять у квітні
Вже навесні запустять будівельні онлайн-послуги - початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що у квітні на Diia Summit запустять низку нових цифрових продуктів в «Дії», зокрема, Дію ID та електронний лікарняний. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«За декілька кліків у смартфоні можна буде отримати електронний підпис. Українці зможуть підписувати документи завдяки смартфону, отримувати адміністративні та фінансові послуги онлайн. Зміна місця реєстрації онлайн (найпопулярніша послуга в Україні). Ще наприкінці 2020 року прийняли постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронному форматі», - анонсував міністр.

Крім того, за його словами, вже навесні запустять будівельні онлайн-послуги - початок виконання будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів класу СС2 та СС3, а також - автоматичну реєстрацію бізнесу. 

Як повідомив міністр, готуються зміни до законодавства про реєстрацію ФОП без участі реєстратора

Також планують запустити податкові онлайн-послуги - оптимізація та переведення в «Дії» послуг кабінету платника податків.

Нагадаємо, в кінці грудня Кабінет міністрів ухвалив постанову про запуск експериментального проєкту електронної прописки, яким займатиметься Міністерство цифрової трансформації. 

Повноцінно послуга буде доступна вже з весни 2021 року, а до того часу її тестуватимуть у деяких містах України.

Фото: zik.ua

ms.detector.media