ms.detector.media
MediaSapiens
26.01.2021 11:49
Проти Google подали позов з вимогою видалити Telegram з Google Play
Проти Google подали позов з вимогою видалити Telegram з Google Play
Месенджер звинувачують в поширенні екстремізму та антисемітизму.

Президент американської некомерційної організації «Коаліція за безпечний інтернет» подав в суд Alphabet, материнської компанії Google. Він вимагає, щоб суд Каліфорнії зобов'язав компанію видалити месенджер Telegram з магазину додатків Google Play, пише видання Bloomberg.

На думку Гінсберга, що Telegram сприяє поширенню екстремізму та антисемітизму, а також використовується для розсилки загроз і координації насильства на расовому ґрунті.

У позові зазначається, що після штурму Капітолію компанія Google видалила зі свого магазину додатків соцмережу Parler, популярну серед прихильників Дональда Трампа, але не став робити того ж у відношенні Telegram.

Нагадаємо, раніше  «Коаліція за безпечний інтернет» вже подала схожий позов на корпорацію Apple з вимогою видалити додаток Telegram з App Store. 

Позов подали від імені організації та її президента Марка Гінсберга. Позивачі стверджують, що в Telegram поширюється антисемітський, расистський і неонацистський контент. Це порушує правила App Store для додатків

У свою чергу, засновник Telegram Павло Дуров запевняє, що команда модераторів месенджера  заблокувала «сотні закликів» до насильства в США.

Фото: Pixabay

ms.detector.media