ms.detector.media
MediaSapiens
25.01.2021 14:49
У Росії блогерам TikTok обіцяли гроші за критику акцій на підтримку Олексія Навального
У Росії блогерам TikTok обіцяли гроші за критику акцій на підтримку Олексія Навального
Блогерам пропонували від 1000 до 2000 рублів за один ролик.

Анонімна громадська організація замовляла блогерам пости в TikTok з критикою акцій на підтримку політика Олексія Навального. Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на одного з керівників компанії «Авторські медіа», яка продає рекламу в блогах, Бориса Канторович. 

В общем, увидел объявление в бирже тиктокеров и написал человечку к ТГ (контакт https://t.co/VEM7bwzYOB )
Получил ТЗ, жаль, сегодня в течение 30 минут я уже не успею ничего выпустить. :(

Ссылка на гугл-док, пока живая https://t.co/3DoY9esSG4 pic.twitter.com/jZIo9dZX3n

— Boris Kantorovich (@kantorrovich) January 24, 2021

За словами Канторовича, на біржі блогерів TikTok він побачив оголошення, де блогерам пропонували підробітки. Після чого зв'язався з його автором і отримав технічне завдання. Воно було складене від імені «громадської організації у справах молоді», яка «хоче застерегти дітей від участі в неузгоджених акціях».

Згідно з документом, який опублікував Канторович, тіктокерам пропонували зняти відео на одну з шести тем:

Зняти такий ролик пропонували тіктокерам, які мають від 10 тисяч підписників. Їм організатори обіцяли 1000 рублів за відео. Якщо у блогера 20 тисяч підписників або більше, то за ролик він мав би отримати 2000 рублів.

Щоб отримати кошти, блогер мав прислати відео та опис до нього на узгодження. Прислати відео потрібно було до 12:00 25 січня.

Нагадаємо, соціальні мережі почали видаляти заклики до участі в акціях протесту за звільнення Олексія Навального на вимогу Генпрокуратури і Роскомнагляду. Наприклад, TikTok видалила 38% повідомлень, YouTube - 50%, а Instagram - 17%.

Соціальна мережа «ВКонтакте» заблокувала більшість зустрічей мітингів, запланованих на 23 січня. На всіх заблокованих сторінках повідомлялося, що вони закриті в Росії на вимогу Генпрокуратури.

Напередодні акцій протесту у соціальній мережі TikTok поширився флешмоб на підтримку російського опозиційного діяча Олексія Навального, який зараз знаходиться слідчому ізоляторі «Матроська тиша». Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 343,5 млн переглядів. 

У роликах підлітки вішають портрети Навального в школах, жартують про його стосунки з дружиною Юлією та засуджують арешт. 

У відповідь на флешмоб Роскомнагляд пригрозив соціальним мережам адміністративними штрафами до 4 млн рублів за те, що вони поширюють «заборонену інформацію» і закликають підлітків до участі в акціях протесту. 

17 січня Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря, яке вже подивилися понад 86 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

Фото: TikTok

ms.detector.media