ms.detector.media
MediaSapiens
22.01.2021 17:41
Соцмережі почали видаляти контент на підтримку Олексія Навального на вимогу Роскомнагляду
Соцмережі почали видаляти контент на підтримку Олексія Навального на вимогу Роскомнагляду
Повідомлення на підтримку російського опозиційного діяча Навального видалили соцмережі TikTok, YouTube, Instagram, «ВКонтакте».

Соціальні мережі почали видаляти заклики до участі в акціях протесту за звільнення Олексія Навального на вимогу Генпрокуратури і Роскомнагляду. Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на Роскомнагляд.

До ранку 22 січня TikTok видалила 38% повідомлень, YouTube - 50%, а Instagram - 17%.

Соціальна мережа «ВКонтакте» заблокувала більшість зустрічей мітингів, запланованих на 23 січня. Всього заблоковано 59 з 83 сторінок.

На всіх заблокованих сторінках повідомляється, що вони закриті в Росії на вимогу Генпрокуратури; в інших країнах вони доступні.

Нагадаємо, у соціальній мережі TikTok поширився флешмоб на підтримку російського опозиційного діяча Олексія Навального, який зараз знаходиться слідчому ізоляторі «Матроська тиша». Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 121 млн переглядів. 

У роликах підлітки вішають портрети Навального в школах, жартують про його стосунки з дружиною Юлією та засуджують арешт. 

У відповідь на флешмоб Роскомнагляд пригрозив соціальним мережам адміністративними штрафами до 4 млн рублів за те, що вони поширюють «заборонену інформацію» і закликають підлітків до участі в акціях протесту. 

17 січня Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. За дві доби його подивилися понад 55 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

Фото: Tech in Asia

ms.detector.media