ms.detector.media
MediaSapiens
22.01.2021 15:46
Індійська влада змусила Amazon змінити кілька сцен у новому серіалі «Тандав»
Індійська влада змусила Amazon змінити кілька сцен у новому серіалі «Тандав»
На думку індійського уряду, змінені сцени ображають почуття віруючих і поширюють наклепи на прем’єр-міністра країни.

Індійський націоналістичний уряд змусив Amazon змінити кілька сцен у новому серіалі «Тандав», які нібито ображають почуття віруючих і поширюють наклепи на прем’єр-міністра країни. Про це пише видання The Guardian.

У сценах політичної драми від Amazon Prime відображені реалії кастового суспільства, релігійні протиріччя Індії та корумпований вигаданий глава уряду.

Радикальні індуїсти та політики з правлячої націоналістичної партії «Бхаратія джаната» подали на серіал і стрімінгову платформу спільну заяву до поліції.Урядовці звинуватили творців «Тандав» у «поширенні ненависті під виглядом дешевого веб-серіалу» і закликали «готуватися до арешту». 

Режисер Алі Аббас Зафар спробував пояснити, що всі події його проєкту — вигадані, будь-які співпадіння з реальністю — випадкові та не мають на меті когось образити, однак це не допомогло.

Однак під тиском Міністерства інформації Індії, до якого його викликали на цьому тижні, Зафар погодився відредагувати сцени, що викликали урядове невдоволення.

Стримінгові сервіси завоювали серед індійців репутацію творців сміливих серіалів, що не обходять стороною суспільні протиріччя у країні, демонструють політичні реалії та такі суспільні проблеми, як дискримінація жінок і релігійна ненависть між мусульманами та індуїстами.

«Тандав» — продукт нової хвилі політизованих серіалів, що порушують тему суспільних протиріч Індії та апелюють до прогресивних цінностей. Такі серіали вперше з’явилися на Amazon Prime і Netflix торік і викликали невдоволення з боку радикалів та представників правлячої партії.

Нагадаємо, cтрімінговий сервіс Netflix відмовився додавати в серіал «Корона», який має історичні неточності, застереження, що це вигадка.

Критики серіалу вважають, що глядачі сприймають події в телешоу як реальну історію королівської родини. 

Міністр культури Великої Британії Олівер Дауден раніше заявив, що Netflix має додати в початкові титри серіалу «Корона» інформацію про «вигаданий сюжет». На думку міністра, деякі сцени шоу завдають шкоди репутації королівської сім'ї.

Фото: hindustantimes.com

ms.detector.media