ms.detector.media
MediaSapiens
21.01.2021 17:47
У соціальній мережі TikTok запустили флешмоб на підтримку Олексія Навального
У соціальній мережі TikTok запустили флешмоб на підтримку Олексія Навального
Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 91 млн переглядів.

У соціальній мережі TikTok поширився флешмоб на підтримку російського опозиційного діяча Олексія Навального, який зараз знаходиться слідчому ізоляторі «Матроська тиша». Відео з хештегом #свободунавальному уже зібрали майже 91 млн переглядів. 

У роликах підлітки вішають портрети Навального в школах, жартують про його стосунки з дружиною Юлією та засуджують арешт. 

Крім того, відео поширюють під хештегами #РоссияБудетСвободной та #23января.

У відповідь на флешмоб Роскомнагляд погрожує соціальним мережам адміністративними штрафами до 4 млн рублів за те, що вони поширюють «заборонену інформацію» і закликають підлітків до участі в акціях протесту. 

У Роскомнагляді повідомляють, що заклики до неповнолітніх брати участь в акціях протесту поширюють усі популярні соціальні мережі. Зокрема, TikTok, «ВКонтакте», Facebook, Twitter, Instagram і YouTube.

Нагадаємо, 17 січня Олексія Навального затримали у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво». Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи «Новічок» у кінці серпня минулого року в РФ.

18 січня Навального відвезли в СІЗО «Матроська тиша», де він пробув ніч і де відбувся суд, який призначив йому 30 діб арешту.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. За дві доби його подивилися понад 41 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017 році і зібрав майже 34 млн переглядів.

На 23 січня в Росії запланований мітинг на підтримку Олексія Навального.

Фото: TikTok

ms.detector.media