ms.detector.media
MediaSapiens
21.01.2021 12:48
Авіасимулятор від Microsoft дозволяє побачити «палац Путіна»
Авіасимулятор від Microsoft дозволяє побачити «палац Путіна»
Дані, які використані в у грі, встигли трохи застаріти: в грі видно три вертолітні майданчики, зараз їх лишилося два.

Авіасимулятор від Microsoft Flight Simulator 2020 в якості ігрового світу використовує повну цифрову копію Землі. У симуляторі є інформація про рельєф, будівлі, дороги та інші об'єкти, які відтворили за допомогою супутникових знімків та інших даних.

Як повідомляє видання «Медуза», у грі навіть є «палац Путіна», про який 19 січня докладно розповів Фонд боротьби з корупцією. 

Як відмічає видання, хоча деталізація палацу не така висока, як в реконструкції з розслідування, однак у ній збереглися усі ключові елементи: будівлі для робітників, основна будівля, дендрарій і навіть чайний будиночок і 80-метровий міст, що веде до нього.

Проліт над «палацом» зняв користувач сайту DTF з ніком «Значний Орземес». У відео він намагається не називати імен - замість цього говорить, що пролітає над «маєтком Самі-знаєте-кого».

Втім, дані, які використані в Microsoft Flight Simulator, встигли трохи застаріти: в грі видно три вертолітні майданчики, які стоять в ряд. Нині, за даними Навального, майданчиків залишилося два - на місці третього побудували підземну льодову арену.

У його розслідуванні також зазначалося, що над територією «палацу» встановлена безпольотна зона. Але в Flight Simulator такої проблеми немає - гра дозволяє літати всюди, де ви забажаєте.

19 січня Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. За дві доби його подивилися понад 41 млн разів. Це відео за кількістю переглядів обігнало фільм-розслідування «Він вам не Дімон», який вийшов у 2017році і зібрав майже 34 млн переглядів.

Нагадаємо, компанія Microsoft представила дві нові технології, що допоможуть боротись з  дезінформацією. Перша технологія, Microsoft Video Authenticator, покликана визначати діпфейки у медіафайлах, а друга — визначатиме контент в медіа, який використовується в маніпулятивних цілях.

Фото: YouTube

ms.detector.media