ms.detector.media
MediaSapiens
19.01.2021 16:37
У Туреччині заборонили рекламу Twitter і Pinterest. Соцмережі проігнорували новий закон
У Туреччині заборонили рекламу Twitter і Pinterest. Соцмережі проігнорували новий закон
Це вже наступний крок проти соцмереж, які не відреагували після першої санкції.

Туреччина заборонила рекламу Twitter, Periscope та Pinterest. Причиною стало те, що ці компанії відмовилися виконати вимоги нового закону про функціонування соцмереж. Про це повідомляє Reuters.

Заступник міністра з транспорту та інфраструктури Омер Фатіх Саян сподівається, що після цього компанії виконають вимоги турецького законодавства. 

Це вже наступний крок проти соцмереж, які не відреагували після першої санкції. Facebook  18 січня заявила, що призначить місцевого представника у Туреччині, щоб виконати закон, зазначивши, що для платформи «важливо бути місцем, де люди можуть висловлюватися вільно».

LinkedIn також вирішила призначити представника.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Туреччина оштрафувала Facebook, Twitter, YouTube та ще низку компаній на 10 млн лір (1,18 млн доларів) за невиконання нового закону про соціальні мережі.

Закон дозволяє владі Туреччини видаляти контент із платформ, а не блокувати доступ, як це було раніше, і вимагає від соціальних мереж призначати місцевого представника для комунікації із владою.

Штраф став першим із п'яти кроків, які будуть використані для покарання платформ, якщо вони відмовляться виконувати закон. У подальшому їх можуть покарати штрафом у 30 млн лір, забороною на рекламу та скороченням пропускної здатності на 50% через п'ять місяців. 

Останнім кроком стане зменшення пропускної здатності до 90%, тобто фактично блокування доступу.

У липні 2020 року турецький парламент прийняв закон, який регулює діяльність іноземних компаній, що володіють соціальними мережами. 

Напередодні прийняття законопроєкту представник Верховного комісара ООН з прав людини заявив, що закон «надасть державі потужні інструменти для затвердження ще більшого контролю над медіаландшафтом».

Фото: Pixabay

ms.detector.media