ms.detector.media
MediaSapiens
19.01.2021 13:47
Росіяни допомогли частково відновити роботу соціальної мережі Parler
Росіяни допомогли частково відновити роботу соціальної мережі Parler
Поки що частково працює лише веб-версія соціальної мережі.

Соціальна мережа Parler, яку активно використовують прихильники Дональда Трампа, змогла частково відновити роботу. У цьому Parler допомогла російська технологічна компанія DDos-Guard, повідомляє Reuters.

Про часткове відновлення роботи соціальної мережі стало відомо у понеділок, 18 січня, з повідомлення її засновника Джона Матце. Завдяки DDos-Guard частково запрацювала веб-версія мережі. Однак її користувачі надають перевагу її використанню на своїх смартфонах.

Як повідомляється на сайті DDoS-Guard, компанія працює з 2011 року. Серед її клієнтів - Міноборони РФ, радіостанція «Ехо Москви» і газета «Аргументи і факти».

Раніше в коментарях виданню Reuters Матце повідомляв, що соціальна мережа веде переговори з різними компаніями про відновлення своєї роботи. Однак він не уточнював, з ким саме.

Нагадаємо, компанія Apple підтвердила, що заблокувала соцмережу Parler в App Store - незабаром після аналогічної заборони від Google у Google Play.

Додаток, який став домівкою для прихильників президента США Дональда Трампа у дні, що передували заворушенням у Капітолії, працював з порушенням правил Apple.

Після цього інтернет-гігант Amazon вирішив відмовити популярній серед прихильників Дональда Трампа соціальній платформі Parler у зберіганні даних. Amazon пояснив, що Parler порушила умови обслуговування через неадекватну практику модерації контенту. Соцмережа подала на Amazon в суд.

Фото: BBC

ms.detector.media