ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
16.01.2021 11:49
WhatsApp відтермінував оновлення правил конфіденційності
WhatsApp відтермінував оновлення правил конфіденційності
Початок дії оновленої угоди користувача відкладено з 8 лютого до 15 травня.

Месенджер WhatsApp відтермінував оновлення правил конфіденційності. Про це повідомляється в офіційному блозі.

«Ми вирішили відкласти дату ознайомлення користувачів з умовами та їх прийняття ними. Жоден обліковий запис не буде заблоковано або видалено 8 лютого. Ми також плануємо докласти більше зусиль, щоб усунути непорозуміння навколо питань конфіденційності та безпеки у WhatsApp. Потім ми звернемося до користувачів із проханням ознайомитися з політикою та прийняти її до 15 травня, коли стануть доступними нові функції для спілкування з бізнесами», - йдеться в повідомленні.

У компанії наголошують, що приватні розмови користувачів завжди захищені наскрізним шифруванням, тож ні WhatsApp, ні Facebook не зможе їх прочитати.

«Саме тому ми не зберігаємо дані про те, хто кому пише або дзвонить. Ми також не можемо дізнатися дані про ваше розташування, які ви передаєте, і не ділимося вашими контактами з Facebook. З нашими останніми оновленнями жоден із цих принципів не змінюється. Натомість ми додали нові можливості спілкування з бізнесами у WhatsApp і збільшили прозорість збирання й використання ваших даних», - додали в WhatsApp.

Нагадаємо, найпопулярніший месенджер у світі WhatsApp, число користувачів якого в жовтні 2020-го сягнуло двох мільярдів, на початку січня заявив про оновлення політики конфіденційності та умови надання послуг. Якщо користувач не згоден з новими правилами, він міг втратити доступ до месенджера з 8 лютого. Правило, по суті, єдине: зголоситися на те, щоб WhatsApp надавав дані своїх користувачів Facebook.

Зміни спричинили хвилю незадоволення, а месенджери-конкуренти Signal і Telegram заявили про збільшення кількості користувачів через відмову користувачів від WhatsApp. 

Фото: aljazeera.net

ms.detector.media