ms.detector.media
MediaSapiens
15.01.2021 12:10
Уряд Франції знову запроваджує комендантську годину через спалах коронавірусу
Уряд Франції знову запроваджує комендантську годину через спалах коронавірусу
Комендантська година почне діяти з суботи, 16 січня.

Уряд Франції вирішив посилити карантин і запровадити комендантську годину на території всієї країни. Як повідомив прем’єр країни Жан Кастекс, її запровадять в суботу з 18-ї години вечора і вона триватиме щонайменше 15 днів.

Прем’єр зазначив, що таке рішення ухвалили через активне поширення в країні «британського» та «південноафриканського» штамів коронавірусу. Водночас у майбутньому можливі й більш жорсткі обмеження.

Франція посилює і контроль на кордонах та правила в’їзду. Ті, хто повертається до Франції з-за меж ЄС, повинні мати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Водночас їм доведеться ще сім днів провести на самоізоляції і здати повторний тест.

З 2 січня Франція посилила обмеження, запроваджені через пандемію коронавірусу. У низці регіонів ввели комендантську годину з 18:00 до 6:00. 

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у Франції уже вводили комендантську годину в Парижі і найбільших містах країни. Крім столиці, комендантська година торкнулася восьми великих міст країни - Марселя, Ліона, Лілля, Гренобля, Тулузи, Монпельє, Руана і Екс-ан-Прованса. 

В них мешкає третина населення Франції - 22 млн з 67 млн.

Фото: BFMTV

ms.detector.media