ms.detector.media
MediaSapiens
14.01.2021 15:03
Як відбувається вакцинація проти коронавірусу в світі — статистика
Як відбувається вакцинація проти коронавірусу в світі — статистика
Вакцинацію розпочали щонайменше 50 країн світу.

Вакцини від коронавірусу отримали вже 28,15 млн осіб. Найбільше людей щепили в Китаї – 9 млн, а в США – 8,99 млн. Як повідомляє «Українська правда», вакцинацію розпочали щонайменше 50 країн. Більшість із них використовує вакцину Pfizer/BioNTech.

У світі роблять щеплення 10 різними вакцинами. Деякі з них вже схвалені для екстреного або й повного використання – попередньо вони продемонстрували ефективність до 95%.

Всього дослідники тестують 63 вакцини в клінічних випробуваннях на людях, а 172 вакцини перебувають ще на доклінічній стадії дослідження (тестуються на тваринах).

Україна закупила вакцину CoronaVac у китайського виробника Sinovac Biotech. Дані щодо її ефективності різняться: в Індонезії кажуть про 65%, у Туреччині – про 91,25%.

У найближчі місяці Україна планує отримати близько 10 млн доз вакцини: 1,9 млн – від китайської Sinovac Biotech і 8 млн від глобального механізму COVAX.

За кращим сценарієм COVAX виділить для України не 8, а 16 млн доз. Але це не точно.

10 млн доз вакцини вистачить на щеплення для трохи менше ніж 5 млн українців. А це близько 13% населення України.

Нагадаємо, у державах Європейського Союзу 27 грудня офіційно почалася масова вакцинація від коронавірусної інфекції. Повідомлення про початок кампанії надійшли, в числі іншого, з Італії, Чехії та Кіпру. У Празі прем'єр-міністру Андрію Бабішу зробили щеплення перед телекамерами. У Німеччині, Угорщині та Словаччині вакцинація почалася на день раніше.

У лютому в Молдові стартує процес вакцинації проти коронавірусу. Зазначається, що щеплення вакциною компанії Pfizer будуть безкоштовними для населення. Закупівлю здійснять коштом державного бюджету внаслідок двосторонніх переговорів.

Фото: Українська правда

ms.detector.media