ms.detector.media
MediaSapiens
14.01.2021 14:34
Рішення про блокування акаунта Трампа було вірним, але може мати руйнівні наслідки в майбутньому – Джек Дорсі
Рішення про блокування акаунта Трампа було вірним, але може мати руйнівні наслідки в майбутньому – Джек Дорсі
На думку засновника Twitter, механізми модерації контенту потребують вдосконалення

Засновник Twitter Джек Дорсі написав тред з 13 твітів, в якому розповів про причини та наслідки блокування облікового запису чинного президента США Дональда Трампа.

Дорсі заявив, що вважає блокування акаунта Трампа правильним рішенням в екстраординарних обставинах, які змусили платформу зосередити свої зусилля на громадській безпеці. Проте він зауважив, що хоча в даний момент таке рішення було необхідним, «в довгостроковій перспективі подібні рішення можуть бути руйнівними для благородних цілей та ідеалів відкритого Інтернету. Компанія, яка приймає рішення модерувати контент, відрізняється від уряду, який скасовує доступ до інформації, проте може відчувати те саме», - написав Дорсі.

I do not celebrate or feel pride in our having to ban @realDonaldTrump from Twitter, or how we got here. After a clear warning we’d take this action, we made a decision with the best information we had based on threats to physical safety both on and off Twitter. Was this correct?

— jack (@jack) January 14, 2021

Щоб прочитати весь тред, перейдіть за посиланням

Він також написав, що дії соцмереж не були скоординовані, коли вони вирішили заблокувати акаунти Дональда Трампа. І визнав, що політика та механізми модерації контенту на платформі потребують вдосконалення та більшої прозорості.

Фото: bits.media

ms.detector.media