ms.detector.media
MediaSapiens
13.01.2021 17:46
Молдова почне вакцинацію від COVID-19 вже в лютому 2021 року
Молдова почне вакцинацію від COVID-19 вже в лютому 2021 року
Щеплення вакциною компанії Pfizer будуть безкоштовними для населення.

Вже в лютому в Молдові стартує процес вакцинації проти коронавірусу. Про це повідомляє видання Moldpres.

Зазначається, що щеплення вакциною компанії Pfizer будуть безкоштовними для населення. Закупівлю здійснять коштом державного бюджету внаслідок двосторонніх переговорів.

Держсекретар Міністерства охорони здоров’я, праці та соціального захисту Тетяна Затик заявила, що перші дози вакцини прибудуть в країну вже в кінці січня. За її словами, у країні є достатньо холодильного обладнання для зберігання 100 тисяч доз вакцини одночасно при температурі -70 градусів за Цельсієм.

На першому етапі вакцинують медичних та соціальних працівників. Потім вакцину отримають літні люди, пацієнти із супутніми захворюваннями, педагоги та силовики. На третьому етапі почнуть вакцинувати інші категорії населення.

Нагадаємо, у державах Європейського Союзу 27 грудня офіційно почалася масова вакцинація від коронавірусної інфекції. Повідомлення про початок кампанії надійшли, в числі іншого, з Італії, Чехії та Кіпру. У Празі прем'єр-міністру Андрію Бабішу зробили щеплення перед телекамерами. У Німеччині, Угорщині та Словаччині вакцинація почалася на день раніше.

Фото: Pixabay

ms.detector.media