ms.detector.media
MediaSapiens
13.01.2021 13:15
Німеччина заблокувала торговий майданчик в даркнеті. Він мав сервери в Україні
Німеччина заблокувала торговий майданчик в даркнеті. Він мав сервери в Україні
На торговому майданчику в основному продавалися наркотичні речовини та фальшиві гроші.

Німецькі правоохоронці заблокували і відключили сервери найбільшого торгового майданчика в даркнеті DarkMarket. Нелегальний магазин мав сервери в Україні та Молдові. Про це повідомляє Liga.Tech з посиланням на пресслужбу Генеральної прокуратури в Кобленці (Німеччина).

На торговому майданчику в основному продавалися наркотичні речовини, фальшиві гроші, вкрадені або підроблені дані кредитних карт, анонімні SIM-карти і шкідливе програмне забезпечення.

Сайт нараховував 500 000 користувачів і 2400 торгівців. Всього на платформі провели 320 000 транзакцій і перемістили понад 4650 біткоїнів і 12800 монеро. За поточним курсом це - понад 140 млн євро.

34-річний оператор торговельної мережі був заарештований. Розслідування проводила генпрокуратура Кобленца і Центральна кримінальна інспекція Ольденбурга.

Правоохоронці співпрацювали з американськими держструктурами, а також з поліцією Австралії, Великобританії, Данії, Швейцарії, України і Молдови.

Нагадаємо, у вересні 2020 року у США та п'яти країнах Європи правоохоронці заарештували 179 осіб. Їх підозрюють у продажу заборонених психоактивних речовин і наркотиків в даркнеті.

Під час операції правоохоронці вилучили 500 кілограмів наркотичних і психоактивних речовин, $6,5 млн готівкою і в цифровій валюті, а також 64 одиниці вогнепальної зброї.

Фото: Pixabay

ms.detector.media