ms.detector.media
MediaSapiens
12.01.2021 13:13
Смартфони та розумні ваги. Що найбільше купували українці на Новий рік
Смартфони та розумні ваги. Що найбільше купували українці на Новий рік
До топ-3 категорій у передноворічний період увійшли ноутбуки та смарт-годинники.

На Новий рік українці купували переважно смартфони, ноутбуки та смартгодинники. Попитом користувалися модеми та розумні ваги. Про це MediaSapiens повідомили в пресслужбі компанії Vodafone.

60% покупців придбали подарунки у перші 3 тижні грудня. Решта 40% відклали передноворічний шопінг на останній тиждень перед Новим роком.

Найбільше передноворічна лихоманка охопила українців 31 грудня покупці витрачали у 2,5 рази більше, ніж в середньому будь-який інший день року. Щодо географії передноворічних витрат, то загалом в грудні найбільш щедрими на подарунки були мешканці Харкова, Полтави та Дніпра. Найменше грошей на грудневі покупки витрачали у Запоріжжі, Херсоні та Ужгороді.

Рейтинг популярних смартфонів у грудні виглядав наступним чином:

1. Samsung Galaxy A31

2. Samsung Galaxy A71

3. Samsung Galaxy A51

4. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

5. Xiaomi Redmi Note 9

6. TECNO Spark 6 Go

7. Xiaomi Redmi 9

8. Nokia 5.3

9. Nokia 3.4

10. Samsung Galaxy A10s

Напередодні Нового року змінились кольорові вподобання покупців. Якщо протягом року українці більш схильні до покупки смартфонів темних кольорів, то у святковий період переважають більш яскраві гаджети – білі, червоні і навіть золоті.

Нагадаємо, за даними компанії OLX, у 2020 році українці найчастіше купували ігрові приставки та ноутбуки. Лідерами за ростом популярності стали ігрові приставки — їх стали купувати більш ніж удвічі частіше, якщо порівнювати з минулим роком. Cеред смартфонів та планшетів найчастіше продавали Apple. 

Фото: Vodafone

ms.detector.media