ms.detector.media
MediaSapiens
12.01.2021 12:15
Twitter заблокувала понад 70 тисяч акаунтів, які поширювали теорії змови QAnon
Twitter заблокувала понад 70 тисяч акаунтів, які поширювали теорії змови QAnon
У багатьох випадках одна людина керувала декількома обліковими записами.

З 8 січня cоцмережа Twitter заблокувала понад 70 тисяч акаунтів за поширення теорії змови QAnon. Як говориться у блозі соцмережі, Twitter ухвалила таке рішення після подій у Вашингтоні, коли прихильники Трампа штурмували будівлю Конгресу США.

«Враховуючи жорстокі події у Вашингтоні та підвищений ризик заподіяння шкоди, ми в п’ятницю в другій половині дня почали постійно призупиняти тисячі облікових записів, які в основному були поширювали теорії змови QAnon», - говориться в блозі соцмережі.

У Twitter відмічають, ці акаунти брали участь у поширенні шкідливого вмісту, пов’язаного з QAnon, і в першу чергу були присвячені розповсюдженню цієї теорії змови. У багатьох випадках одна людина керувала декількома обліковими записами. 

Після подій 6 січня, коли прихильники президента Дональда Трампа увірвалися в Капітолій і в заворушеннях загинули 5 людей, у Twitter вирішили вживати рішучі «примусові заходи до тих, чия поведінка потенційно може призвести до шкоди офлайн».

Політику щодо вмісту QAnon Twitter оновив напередодні виборів у США 2020 року: облікові записи, у яких розміщено твіт чи ретвіт із пов’язаним вмістом, матимуть обмежену видимість у пошуках, відповідях та на графіках, їх заборонено рекомендувати іншим.

Нагадаємо, соцмережа Twitter назавжди заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа, який мав 88 млн підписників. 

6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. У Twitter президент спочатку був заблокований лише на 12 годин.

Фото: Pixabay

ms.detector.media