ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
11.01.2021 20:39
Китайська вакцина проти COVID-19, яку закупить Україна, показала 78% ефективності
Китайська вакцина проти COVID-19, яку закупить Україна, показала 78% ефективності
Наразі повна документація щодо вакцини не опублікована, і незрозуміло, як дослідники розрахували рівень ефективності.

Китайська вакцина проти COVID-19 від компанії Sinovac Biotech показала 78% ефективності на заключних стадіях випробувань у Бразилії, в яких взяли участь 13 тис. осіб. Про це пише Bloomberg.

Наразі це найбільш точний результат щодо ефективності вакцини, попередні дані викликали сумніви в експертному середовищі. Водночас цей результат доволі скромний у порівнянні з ефективністю вакцин від Pfizer та Moderna, яка підтверджена на рівні 95%.

Зазначається, що вакцина від Sinovac Biotech виявилася на 78% ефективною для запобігання легким випадкам захворювання на COVID-19. Глава Інституту Бутантана Дімас Ковас, який курує національні дослідження, наголосив, що випробування також показали 100% ефективності стосовно тяжкого і помірно тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

У ході випробування було зафіксовано близько 220 інфікованих: 160 у групі плацебо та майже 60 серед тих, хто отримав вакцину. Посадовці відмовились надавати більш детальну інформацію про дослідження, включаючи інформацію про вікові групи та побічні ефекти, та не уточнили, коли буде опублікована повна документація.

Також незрозуміло, як бразильські дослідники розрахували рівень ефективності. Інститут відмовився оприлюднити додаткові деталі.

Раніше повідомлялось, що Україна закупить 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу китайської фармкомпанії Sinovac.

ms.detector.media