ms.detector.media
MediaSapiens
11.01.2021 15:36
Twitter розкритикували за видалення акаунту Дональда Трампа
Twitter розкритикували за видалення акаунту Дональда Трампа
Єврокомісар порівняв видалення аканту Трампа з терактами 11 вересня 2011 року.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон висловив своє здивування блокуванням акаунту президента США Дональда Трампа у Twitter «без виправданого і демократичного контролю». Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

«Те, що генеральний директор може відключити рупор президента США без будь-якої іншої форми контролю та протидії, дивує. Це не лише підтвердження потужності цих платформ, але також демонструє слабкі місця в організації нашого суспільства в цифровому просторі», - заявив Бретон.

У зв’язку з цим Бретон виступив за те, щоб встановити правила поводження у цифровому просторі з чіткими зобов’язаннями кожної зі сторін і запобіжниками.

Єврокомісар порівняв видалення аканту Трампа з терактами 11 вересня 2011 року.

«Подібно до того, як 11 вересня ознаменувався зміною парадигми для Сполучених Штатів, якщо не для всього світу, то, коли мова зайде про цифрові платформи в нашій демократії, такою датою буде 8 січня 2021 року», - зазначив Бретон.

Нагадаємо, соцмережа Twitter назавжди заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа, який мав 88 млн підписників. 

Як відомо, 6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. У Twitter президент спочатку був заблокований лише на 12 годин.

Фото: Pixabay

ms.detector.media