ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
10.01.2021 12:38
Королева Великої Британії та її чоловік вакцинувалися від коронавірусу
Королева Великої Британії та її чоловік вакцинувалися від коронавірусу
Щеплення провів у суботу домашній лікар у Віндзорському замку.

Королева Великої Британії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп отримали щеплення COVID-19. Про це повідомляє BBC з посиланням на Букінгемський палац.

Королева вирішила повідомити, що вона щеплена, щоб запобігти подальшим спекуляціям. Вакцинацію проводив домашній лікар у Віндзорському замку.

94-річна королева та 99-річний принц тепер у числі близько 1,5 млн громадян Великої Британії, які до цього часу отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.

Люди старше 80 років у цій країні належать до пріоритетної групи, яка однією з перших отримує вакцину.

Минулого місяця королева вперше з початку пандемії коронавірусу з'явилася на публіці разом з кількома іншими старшими членами королівської сім'ї.

У 2020 році Єлизавета II протягом семи місяців не відвідувала публічні заходи за межами королівської резиденції.

У той же час її син, 72-річний принц Чарльз, перехворів коронавірусом у легкій формі. Також навесні 2020-го коронавірусом заразився онук королеви - принц Вільям.

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі схвалила для масового використання вакцину від коронавірусу, розроблену американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech. 

На початку грудня 2020-го країна першою у світі почала масову вакцинацію населення від коронавірусу. Першою людиною, яка отримала вакцину не під час клінічних випробувань, а в рамках масової програми імунізації населення стала 90-річна Маргарет Кінан. 

З 5 січня у Великій Британії запровадили вже третій національний локдаун через зростання кількості випадків коронавірусу. Більшість учнів шкіл і коледжів перевели на дистанційне навчання до середини лютого, а іспити наприкінці цього навчального року не проводитимуть. 

Також влада закликала людей залишатися вдома, зокрема й працювати, за винятком особливих причин, включно з необхідними покупками. 

Фото: telegraph.co.uk

ms.detector.media