ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
10.01.2021 11:47
Додаток Parler заблокували в App Store. Раніше це зробив Google Play
Додаток Parler заблокували в App Store. Раніше це зробив Google Play
Застосунок був популярний серед прихильників 45-го президента США Дональда Трампа. Соцмережу звинуватили в поширенні закликів до насильства.

Компанія Apple підтвердила, що заблокувала соцмережу Parler в App Store - незабаром після аналогічної заборони від Google у Google Play. Про це пише TechCrunch.

Додаток, який став домівкою для прихильників президента США Дональда Трампа у дні, що передували заворушенням у Капітолії, працював з порушенням правил Apple.

«Ми завжди підтримували різні точки зору, які представлені в App Store, але на нашій платформі немає місця для погроз насильством та незаконною діяльністю. Parler не вжив адекватних заходів для боротьби з розповсюдженням цих загроз безпеці людей. Ми призупинили роботу Parler з App Store, доки вони не вирішать ці проблеми», - повідомили в Apple.

Хоча Parler зараз недоступний через магазин, він все ще буде працювати для тих, хто вже завантажив його. Але тільки до часу чергового оновлення програмного забезпечення.

У Parler наразі не коментують дії Apple.

Нагадаємо, раніше компанія Google оголосила, що заблокувала Parler в своєму магазині додатків. 

Як повідомлялось, 6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ.

Після того як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. У Twitter президент спочатку був заблокований лише на 12 годин, пізніше його акаунт заблокували назавжди, як і у деяких його прибічників.

ms.detector.media