ms.detector.media
MediaSapiens
09.01.2021 13:59
СБУ розслідує ввезення в Україну сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer
СБУ розслідує ввезення в Україну сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer
Розслідуванням перевіряються обставини застосування цих засобів, вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їх межами.

Служба безпеки розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від COVID-19. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Станом на зараз відомо, що група осіб, за попередньою змовою, в порушення встановлених правил, придбали, перевозили, зберігали та відпускають отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer», - повідомили у спецслужбі.

Розслідуванням перевіряються обставини застосування цих засобів, вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їхніми межами.

В Єдиний реєстр досудового розслідування 6 січня внесено відомості за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Як відомо, 6 січня низка ЗМІ оприлюднила інформацію, що в Україну нібито підпільно завезли вакцини Pfizer-BioNTech з Ізраїлю, щоб вакцинувати чиновників та бізнесменів у приватній клініці.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заперечило, що передавало вакцину для щеплення від COVID-19 українським чиновникам та бізнесменам: умови транспортування та зберігання вакцини Pfizer є настільки специфічними, що провезти її контрабандою неможливо.

Раніще прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попросив Єврокомісію допомогти Україні отримати вакцину від коронавірусу.

 

ms.detector.media