ms.detector.media
Марина Довженко
09.01.2021 10:00
«1+1» знайшов «рецепт від бідності»: ексрегіонал має давати вам гроші просто так
«1+1» знайшов «рецепт від бідності»: ексрегіонал має давати вам гроші просто так
Експеримент виявився успішним — продавчиня з села на Черкащині створила власне підприємство.

Телеканал «1+1» 2 січня повідомив про експеримент, у межах якого бізнесмен і колишній політик Василь Хмельницький протягом десяти місяців інвестував по 8 тисяч гривень на місяць у підприємство продавчині з Черкащини. Новинарі «1+1» назвали це способом «вирватися з бідності» й поділились його результатами з Міністерством соціальної політики. Про це йдеться в моніторингу щоденних новин за 28 грудня 2020 —3 січня 2021 року

 

Новинарі розповіли, що на гроші, отримані «просто так» від бізнесмена, Оксана Юрченко запустила власний кондитерський цех. Не обійшлося без заздрощів: за словами жінки, її називали халявщицею і коханкою інвестора. Сам Хмельницький у сюжеті хвалив Оксану. За словами новинарів, «маленьке економічне диво, яке трапилось в селі Гельмязів на Черкащині, вразило навіть самого інвестора». «Вона тепер точно знає — новорічні мрії обов'язково здійснюються. Але ціна їм — тяжка праця», — йдеться в сюжеті. А в міністерстві соціальної політики, якому журналісти доповіли про експеримент, повідомили про плани з нового року видавати по 100 тисяч гривень на бізнес-ідеї.

Бекґраунду про спонсора-філантропа у матеріалі «1+1» не було. Василь Хмельницький був народним депутатом п’яти скликань, під час двох скликань був членом фракції Партії регіонів. Голосував за закони 16 січня. Із 2014 року припинив політичну діяльність та зосередився на бізнесі. Згідно з розслідуванням «Настоящего времени», має бізнес у Криму. За оцінкою «Нового времени» 2017 року статки Хмельницького — приблизно 144 мільйони доларів США.

Більше про тенденції та цікавинки в телевізійних новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

ms.detector.media