ms.detector.media
MediaSapiens
07.01.2021 19:18
Дональда Трампа заблокували в соцмережах на невизначений термін
Дональда Трампа заблокували в соцмережах на невизначений термін
Раніше повідомлялося, що акаунти чинного президента США заблоковані тимчасово

Чинний президент США Дональд Трамп заблокований майже в усіх популярних соцмережах – за «неодноразове порушення ним правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat після того, як прихільники президента на деякий час захопили Капітолій. Twitter також вимагав видалення трьох повідомлень Дональда Трампа, серед яких – відеоролік, де він звертається до своїх прихильників, і в черговий раз не визнав поразки. А також назвав результати виборів «вкраденими». Це ж відео згодом видалив YouTube з каналу чинного президента США.

Марк Цукерберг, засновник Facebook, повідомив, що акаунти чинного президента будуть заблоковані на невизначений строк, як мінімум до інавгурації Джо Байдена.

«Останні кілька років ми дозволяли президенту Трампу використовувати нашу платформу відповідно до наших власних правил, іноді видаляючи контент або маркіруючи його пости, коли вони порушували нашу політику. Ми робили це тому, що вважаємо, що громадськість має право на максимально широкий доступ до політичних висловлюваннь, навіть до спірних. Але зараз принципово інша ситуація, пов'язана з використанням нашої платформи для підбурювання до насильницького повстання проти демократично обраного уряду

Ми вважаємо, що ризики дозволити президенту продовжувати користуватися нашим сервісом в цей період просто занадто великі. Тому продовжуємо блокування його акаунтів у Facebook і Instagram на невизначений термін, хоча б на найближчі два тижні до завершення мирного переходу влади», - написав Цукерберг.

Раніше повідомлялося, що Twitter, після того як всі твіти, які порушували правила платформи, було видалено, заблокував доступ чинному президенту США до акаунту на 12 годин.  У компанії заявили, що можуть назавжди заблокувати акаунт Трампа.

«Майбутні порушення правил Twitter, в тому числі нашої політики громадянської етики або протидії поширення закликів до насильства, призведуть до негайного блокування облікового запису @realDonaldTrump», - заявили в компанії.

Пізніше Instagram та Facebook також заблокували акаунти Трампа у соцмережах, але спочатку  на 24 години.  Snapchat  не  повідомив, який термін заблокував акаунт Трампа.

Раніше соцмережи неодноразово позначали повідомлення Трампа як недостовірні, але не блокували доступ до акаунтів. 

Фото:  pravda.com.ua

ms.detector.media