ms.detector.media
MediaSapiens
07.01.2021 15:10
Прихильники Трампа знищили техніку та прогнали репортерів під час штурму Капітолія
Прихильники Трампа знищили техніку та прогнали репортерів під час штурму Капітолія
Люди скандували «ЗМІ-ворог народу», «забирайтеся звідси» та штовхали журналістів

Про це одним з перших повідомив  журналіст каналу NBC Шомарі Стоун. Він також виклав відео,  на якому видно, як люди трощать обладнання, та вигукують образи на адресу репортерів.

 «Натовп прихильників Трампа атакував ЗМІ біля Капітолію США. Вони кричать те, що Трамп часто говорить: «ЗМІ є ворогом народу». Вони знищують техніку і виганяють репортерів. За свою 20-річну кар’єру я ніколи не бачив нічого подібного» - написав Шомарі Стоун.

На відео видно, що протестувальники зламали телевізійне обладнання Associated Press та поливали його рідиною. NYT повідомляє, що вони вдарили фотографа. Також повідомляється про цілу низку погроз на адресу журналістів, які працювали під час штурму Капітолая або висвітлювали мітинги на підтримку Дональда Трампа по всій країні.

Надпис на дверях у Капітолії: «Вбити медіа»

Момент нападу на майданчик, де працювали журналісти, зняв Вільям Тертон, репортер Bloomberg News.

JUST NOW: protestors charging the media pic.twitter.com/cANlcv5CMP

— William Turton (@WilliamTurton) January 6, 2021

На іншому відео чутно, як деякі з прихільників Трамп скандують «CNN - відстій»

Outside the Capitol, pro-Trump protesters are smashing cameras and other media equipment yelling “CNN sucks!”
One man took a wooden stick and bashed the pile of destroyed equipment.

This stuff isn’t owned by CNN. They are destroying AP equipment. pic.twitter.com/NeIUUSuYaC

— Christal Hayes (@Journo_Christal) January 6, 2021

Нагадаємо, що 6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306  голосів за Байдена проти 232 голосів за Трампа). Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, прихильники Трампа прорвалися в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвали процедуру підрахування голосів. В результаті зіткнень загинуло 4 людини, понад 50 людей затримано, поліція та Національна гвардія застосувала сльозогінний газ.  Після того, як мітингарів  вивели з будівлі,  засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Фото: скрін з відео Shomari Stone/ NBC

ms.detector.media