ms.detector.media
MediaSapiens
05.01.2021 12:40
У Великій Британії знову вводять локдаун. Він уже третій з початку пандемії
У Великій Британії знову вводять  локдаун. Він уже третій з початку пандемії
Влада закликала людей залишатися вдома, зокрема й працювати, за винятком особливих причин

З 5 січня у Великій Британії запроваджують новий національний локдаун через зростання кількості випадків коронавірусу у країні У про це у зверненні до нації оголосив премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє BBC.

«Новий варіант вірусу поширюється зі швидкістю, що лякає. Очевидно, що необхідний третій національний локдаун», — сказав Джонсон.

Згідно з нововведенням, більшість учнів шкіл і коледжів переведуть на дистанційне навчання до середини лютого, а іспити в кінці цього навчального року не проводитимуть. Більшість шкіл у Шотландії будуть закриті до 1 лютого.

Також влада закликала людей залишатися вдома, зокрема й працювати, за винятком особливих причин, включно з необхідними покупками. Серед цих причин також заняття спортом, візит до лікаря, а також поїздки на роботу за відсутності можливості працювати з дому.

Всього від початку пандемії коронавірусу у Британії від COVID-19 померли понад 75 тисяч осіб, загалом зареєстрували 2,7 мільйона випадків зараження.

Перший карантин у Великій Британії діяв з березня по травень 2020 року, другий - з листопада по грудень. Після нього влада вводила локальні обмеження в регіонах з найбільш складною епідеміологічною обстановкою.

Нагадаємо, в грудні понад 20 країн ввели обмеження на авіасполучення після того, як у Великобританії, Нідерландах, Данії, Австралії, ПАР, Італії виявили новий штам коронавірусу.

19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про виявлення нового, більш заразного штаму COVID-19 на південному сході Англії. 

За словами Джонсона, новий штам може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, але наразі немає доказів того, що він викликає більш тяжкий перебіг захворювання чи збільшує смертність.

Фото: Unsplash

ms.detector.media