ms.detector.media
MediaSapiens
04.01.2021 16:39
Під час локдауну в Україні буде заборонено продаж низки повсякденних товарів
Під час локдауну в Україні буде заборонено продаж низки повсякденних товарів
Заборонять продаж побутової хімії, інструментів, одягу, преси, лампочок, батарейок, дитячих товарів для навчання.

На період січневого локдауну з 8 по 24 січня супермаркетам заборонили продавати побутову хімію, одяг, пресу та інші товари повсякденного вжитку. Про це повідомляє Американська торговельна палата з посиланням на Кабінет міністрів України. 

У Американській торговій палаті звертають увагу, що на період локдауну забороняється торгівля будь-якими товарами, окрім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв’язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Інші товари можна буде замовити лише з адресною доставкою.

У Палаті пояснюють, що, таким чином, «навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання».

Для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи або забороняти продаж під час розрахунку на касі.

«На думку компаній-членів Палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах», - вважають в АТП.

Через те, що споживач має рівний доступ до всіх товарів у торговельному заклад, обмеження продажу у Палаті називають нелогічним та вказують на можливі додаткові збитки від такої норми та невдоволення споживачів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів визначився з датою запровадження локдауну в Україні - його введуть з 8 по 24 січня. Під час локдауну будуть працювати продуктові магазини, поштові оператори, банки та готелі. Роботу громадського транспорту обмежувати не будуть, щоб люди могли добиратись на роботу.

Фото: Pixabay

ms.detector.media