ms.detector.media
MediaSapiens
04.01.2021 10:53
У Туреччині розробили новий тест на коронавірус, який показує результат за 10 секунд
У Туреччині розробили новий тест на коронавірус, який показує результат за 10 секунд
За даними науковців, новий тест показав ефективність на рівні 99%.

Турецькі науковці стверджують, що створили новий експрес-тест на коронавірус, який показує результат за лічені секунди. Про це повідомляється на сайті Білкентського університету.

Учені зазначають, що результат тесту за допомогою сучасних технологій можна отримати за 10 секунд. Для визначення наявності вірусу використовують мазок із ротової порожнини. У разі позитивного тесту прилад змінює колір.

«У цій системі патогени визначають протягом 10 секунд шляхом динамічного прийому флуоресцентного сигналу через мікросхему виявлення збудників, розроблену спеціально для біосенсора», — повідомили дослідники.

За їхніми даними, новий тест показав ефективність на рівні 99%. У зв’язку з цим його планують запустити у масове виробництво.

Нагадаємо, науковці Інституту молекулярної біології і генетики (ІМБіГ) розробили комбінований ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі людини відразу трьох вірусів – SARS-CoV-2 та штамів А і В вірусу грипу. Тривалість проведення тесту – близько 6 годин.

Фото: сайт Білкентського університету

ms.detector.media