ms.detector.media
MediaSapiens
02.01.2021 14:07
Російським хакерам вдалося отримати доступ до початкового коду Microsoft
Російським хакерам вдалося отримати доступ до початкового коду Microsoft
Жодні дані клієнтів компанії не були скомпрометовані.

Корпорація Microsoft заявила, що російські хакери, які атакували урядові установи США, також мали доступ до внутрішнього вихідного коду компанії. Про це пише Bloomberg.

«Ми виявили незвичну активність з невеликою кількістю внутрішніх облікових записів, і під час перевірки ми виявили, що один обліковий запис був використаний для перегляду вихідного коду в низці сховищ вихідних кодів. Обліковий запис не мав дозволу на зміну будь-якого коду або інженерних систем, і наше розслідування також підтвердило, що жодних змін не вносилося», - повідомила корпорація у своєму блозі.

Отримання доступу до початкового коду могло дати хакерам цінне розуміння того, як вони можуть використовувати програми Microsoft або уникати виявлення. Корпорація заявила, що її захист враховує те, що вихідний код може бути переглянуто.

Раніше Microsoft виявила у себе шкідливі файли після масштабної кібератаки на державні установи США.

Нагадаємо, щонайменше три штати США зазнали кібератаки з боку російських хакерів, через що постраждали кілька федеральних відомств.

17 грудня Агентство кібербезпеки США повідомило, що хакери використовували для доступу платформу SolarWinds, а також інші точки доступу, які у відомстві не розкрили.

Атаку на федеральні органи пов’язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear, яку звинувачують у зв’язках зі службою зовнішньої розвідки РФ.

ms.detector.media