ms.detector.media
MediaSapiens
30.12.2020 14:16
«Інформатор» розслідування про сина Джо Байдена подав на Twitter в суд за наклеп. Вимагає $500 млн компенсації
«Інформатор» розслідування про сина Джо Байдена подав на Twitter в суд за наклеп. Вимагає $500 млн компенсації
Чоловік звинувачує представників соцмережі в тому, що його безпідставно назвали його хакером.

Власник центру комп'ютерного сервісу у штаті Делавер Джон Пол Мак Ісаак, який передав адвокату Дональда Трампа начебто ноутбук Гантера Байдена, подав позов проти компанії Twitter. Про це повідомляє Bussines Insider.

Чоловік звинувачує представників соцмережі в тому, що його безпідставно назвали його хакером. Через це постраждав його бізнес.

У своєму позові Джон Пол Мак Ісаак зазначає, що у квітні минулого року до його сервісного центру принесли на ремонт ноутбук, що начебто належить сину обраного президента США Джо Байдена ㅡ Гантеру Байдену.

На ноутбуці була фірмова наліпка фонду Бо Байдена (старшого сина Джо Байдена, що загинув у 2015 році) та особисті відео молодшого сина Гантера.

Власник центру зазначив, що кілька разів намагався зв'язатися з Байденом-молодшим, щоб той забрав ноутбук, але відповіді не було. Тоді чоловік звернувся до ФБР і поділився копією диску з Робертом Костелло, особистим адвокатом Руді Джуліані.

Сам Руді Джуліані, адвокат чинного президента США Дональда Трампа, передав дані з диску газеті New York Post.

На основі цих даних журналісти опублікували розслідування, у якому заявляли, нібито Джо Байден бачився з представником Burisma за часів віцепрезидентства завдяки сину.

Однак найбільші світові соцмережі Facebook та Twitter критично поставилися до публікації журналістів. Певний час будь-які згадування про це розслідування автоматично видалялися, доки перевіряли, чи справжніми є листи, на які посилаються журналісти.

Зокрема, Twitter позначав такі дописи як «розповсюдження хакерських матеріалів». Однак власник сервісного центру наголошує, що дані з диска не були вилучені хакерськими способами. За словами Ісаака, він передав матеріали, оскільки ніхто по них не звертався.

Чоловік зазначив, що через таке непряме звинувачення у хакерстві, значно постраждав його бізнес, а сам він отримував численні погрози.

За деякий час Twitter зняв обмеження на публікацію розслідування журналістів, але, як зазначив Ісаак, «збитків уже було завдано». Тепер чоловік вимагає від компанії 500 мільйонів доларів компенсації та публічне спростування всіх неправдивих заяв.

Нагадаємо, 14 жовтня у виданні New Yourk Post вийшла публікація про листування сина Джо Байдена - Гантера. Його підозрюються у зв’язках з фігурантом антикорупційних розслідувань Злочевським та його компанією Burisma. 

Соціальні мережі Facebook та Twitter обмежили поширення публікації, а Twitter заморозив акаунт видання New York Post. У соціальній мережі вважають, що видання отримало ці відомості від хакерів, що суперечить політиці Twitter. Того ж дня соцмережа заблокувала і виборчий акаунт президента США Дональда Трампа, який зробив репост публікації про листування сина свого головного опонента.

Згодом Twitter розблокувала акаунт Трампа і повідомила про зміну своєї політики щодо публікації матеріалів, отриманих від хакерів. Відтепер соцмережа більше не буде їх видаляти, однак буде робити спеціальні мітки щодо підозрілого походження контенту.

Разом з тим, в Twitter заявили, що продовжать видаляти приватну інформацію, отриману хакерами, а також інтимні фотознімки.

Фото: New York Post

ms.detector.media