ms.detector.media
MediaSapiens
30.12.2020 10:51
У США виявили перші випадки зараження новим штамом коронавірусу
У США виявили перші випадки зараження новим штамом коронавірусу
Хворі заразились у окрузі Елбрейт, що в штаті Колорадо.

У американському штаті Колорадо виявили зараження новим штамом коронавірусу, який на 70% заразніший за інші штами. Як повідомляє губернатор штату Джаред Поліс, це перший подібний випадок у США.

Про хворого відомо, що це чоловік, йому від 20 до 29 років. Він не здійснював далеких поїздок до Великої Британії чи Нідерландів, де вперше виявили новий штам коронавірусу. Ймовірно він заразився в окрузі Елбрейт,на південний схід від Денвера. Фахівці встановлюють його потенційні контакти. 

За даними видання Colorado Politics, новий штам коронавірусу підозрюють у ще одного хворого, який працює в окрузі Елбрейт.

Нагадаємо, понад 20 країн ввели обмеження на авіасполучення після того, як у Великобританії, Нідерландах, Данії, Австралії, ПАР, Італії виявили новий штам коронавірусу, який на 70% більше заразний за попередній.

В умовах поширення нового штаму коронавірусу міністерство охорони здоров'я (МОЗ) рекомендує українцям утриматись від поїздок до Великої Британії і до інших країн, де нещодавно виявили новий штам коронавірусу. 

19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про виявлення нового, більш заразного штаму COVID-19 на південному сході Англії. 

За словами Джонсона, новий штам може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, але наразі немає доказів того, що він викликає більш тяжкий перебіг захворювання чи збільшує смертність.

Фото: Pixabay

ms.detector.media