ms.detector.media
MediaSapiens
29.12.2020 15:36
У США дронам дозволять літати над людьми та вночі
У США дронам дозволять літати над людьми та вночі
Дрони необхідно буде обладнати системою Remote ID, що дає змогу правоохоронним органам ідентифікувати пристрій.

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) оновило правила експлуатації дронів. З 2021 року управління дозволить польоти над скупченням людей, а також польоти в нічний час для пристроїв, обладнаних сигнальними вогнями. 

Раніше дрони могли літати тільки над людьми, які керують пристроями. Це ускладнювало їхнє використання для комерційних доставок, повідомляє Reuters.

Згідно з новими правилами, дрони необхідно обладнати системою Remote ID, що дає змогу правоохоронним органам ідентифікувати пристрій і встановити, звідки ним керують. Така система дозволить з'ясувати, якщо хтось небезпечно пілотує дрон. Reuters називає Remote ID аналогом номерів для автомобілів.

Нові правила опублікують в січні 2021 року. Вони почнуть діяти через 60 днів після цього. У виробників дронів буде 18 місяців, щоб почати випуск дронів з Remote ID, а у операторів - ще рік, щоб почати використовувати пристрої з цією системою. 

Нагадаємо, компанія Amazon представила охоронний дрон своєї дочірньої компанії Ring, яка займається розробкою пристроїв для розумного будинку.

Гаджет називається Always Home Cam. Він оснащений камерою, яка транслює зображення в прямому ефірі на телефон або планшет власника. 

Очікується, що дрон надійде в продаж не раніше 2021 року і коштуватиме щонайменше $250.

Фото: Pixabay

ms.detector.media