ms.detector.media
MediaSapiens
28.12.2020 12:39
На розробників гри Cyberpunk 2077 подали до суду
На розробників гри Cyberpunk 2077 подали до суду
Американський інвестор стверджує, що компанія-розробник CD Project ввела його в оману щодо свого продукту.

Американський інвестор Ендрю Трампе подав у суд на розробників гри CyberPunk 2077 польську компанію CD Project. Також він планує залучити до позову інших інвесторів гри, щоб зробити його груповим. Про це повідомляє видання The Verge.

У позові, поданому у суд Лос-Анжелеса, інвестор стверджує, що компанія-розробник гри ввела його в оману щодо свого продукту. Через це Трампе втратив свої кошти. 

У свою чергу, в коментарі виданню Bloomberg компанія CD Project відкинула усі звинувачення і заявила, що буде захищатись від «несправедливих» звинувачень інвестора.

У компанії не повідомляють, скільки американські інвестори вклали в розробку гри, але за перший день виходу гри - 10 грудня - вартість їхніх активів впала на 25%, а до кінця місяця вони втратили ще 16%.

Нагадаємо, компанія Sony Interactive Entertainment тимчасово відкликала гру Cyberpunk 2077 з магазину відеоігор PlayStation Store «до подальшого повідомлення». Користувачам, які вже придбали гру для приставки PlayStation, компанія може повернути гроші. 

10 грудня вийшла найочікуваніша гра 2020 року Cyberpunk 2077 від творців «Відьмака», польської студії CD Projekt Red (CDPR). Гра є адаптацією настільної рольової гри Cyberpunk 2020, події якої відбуваються на п'ятдесят сім років пізніше у вигаданому місті Найт-Сіті, Каліфорнія

Робота над грою тривала вісім років. Вперше Cyberpunk 2077 анонсували 30 травня 2012 року. 11 червня 2018 року розробники представили перший трейлер гри. CDPR під час розробки гри відкрили новий підрозділ у Вроцлаві та співпрацювали з Digital Scapes. До розробки Cyberpunk 2077 залучено більше людей, ніж у випадку The Witcher 3: Wild Hunt. 

Однак не зважаючи на це, гра вийшла «сирою». Наприклад, Кіану Рівз у грі курить сигарету, яка літає. Інші персонажі взагалі іноді курять власні пальці. Найбільше помилок у графіці та анімації - автомобілі проїжджають крізь будівлі, люди провалюються під асфальт, у деяких персонажів гри вивалюються геніталії.

Через таку велику кількість помилок компанія CDPR втратила $1 млрд і вже почала  випускати патчі та оновлення для усунення багів.

Фото: usgamer.net

ms.detector.media