ms.detector.media
MediaSapiens
28.12.2020 11:51
Через наплив туристів в Австрії зачиняють гірськолижні курорти
Через наплив туристів в Австрії зачиняють гірськолижні курорти
З 26 грудня у країні ввели локдаун, але дозволили роботу численних гірськолижних курортів.

Деякі гірськолижні курорти в Австрії, які працюють попри епідемію, обмежують в'їзд або взагалі припиняють роботу через великий наплив відпочивальників. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У неділю, через великий наплив людей у суботу, зачинили долину Боденталь у австрійській федеральній землі Каринтія. 

Також через велику кількість відпочивальників і нездатність забезпечити між ними соціальну дистанцію зачинені траси на курорті у Земмерінгу в Нижній Австрії, що розташований приблизно за сто кілометрів від Відня.

Повідомлення про велику кількість людей надходять також з гірськолижних курортів Хінтерстодер, Вурцеральм і Касберг у Верхній Австрії.

Схожа ситуація спостерігається також і на інших австрійських гірськолижних курортах, через що місцева влада й адміністрація курортів почали запроваджувати обмеження на відвідування.

Через заповнені зони для паркування люди кидають свої машини на узбіччях доріг, що призводить до хаосу і виникнення заторів.

26 грудня через пандемію COVID-19 в Австрії запровадили уже третій локдаун після послаблень на Різдво. На найближчі три тижні у країні знову закрили більшість магазинів, за винятком продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту.

При цьому на час локдауну у країні дозволили роботу численних гірськолижних курортів. Але через суворі правила карантину, вони відкриті лише для місцевих жителів.

Таким способом влада хоче уникнути повторення ситуації, яка сталася у лютому 2020 року на курорті Ішгль, який увійшов в історію пандемії як один з найбільших розсадників коронавірусу в Європі. Тут заразилися і повезли COVID-19 до себе додому численні австрійці, німці, голландці, данці і навіть туристи, які прилетіли з Норвегії та Ісландії.

Нагадаємо, 23 грудня Ізраїль закрив вʼїзд у країну для іноземців через новий штам коронавірусу, який виявили у Великій Британії та в низці країн.

Понад 20 країн ввели обмеження на авіасполучення після того, як у Великобританії, Нідерландах, Данії, Австралії, ПАР, Італії виявили новий штам коронавірусу, який на 70% більше заразний за попередній.

19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про виявлення нового, більш заразного штаму COVID-19 на південному сході Англії. 

За словами Джонсона, новий штам може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, але наразі немає доказів того, що він викликає більш тяжкий перебіг захворювання чи збільшує смертність.

Фото: Pixabay

ms.detector.media