ms.detector.media
MediaSapiens
24.12.2020 18:15
Зеленський розповів, хто безкоштовно отримає вакцину в Україні. Людей похилого віку він не назвав
Зеленський розповів, хто безкоштовно отримає вакцину в Україні. Людей похилого віку він не назвав
Президент також заявив, що вакцину можуть отримати вже в першому кварталі 2021 року

Україна веде переговори з фармацевтичними компаніями та урядами інших країн, щоб пришвидшити постачання в Україну якісної, перевіреної вакцини проти COVID-19. Про це заявив Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запорізької області, повідомляє сайт Офісу президента.

«МОЗ постійно веде перемовини з багатьма західними партнерами: і Moderna, і AstraZeneca, і з китайськими виробниками, і європейськими виробниками щодо постачання вакцини», - сказав президент і додав, що сам веде перемовини з лідерами інших країн про пришвидшення поставок вакцини в Україну. Наразі ведуться переговори з Індією, Великою Британією, Францією та «багатьма іншими країнами».

За словами президента, спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

Президент також назвав категорії людей, які потрапляють у зону ризику та для яких передбачено безкоштовне щеплення: медики, військові, соцпрацівники, поліцейські тощо. Україна планує отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусу у 2021 році.  

Як відомо, найбільш уразлива група людей, що потрапляють у зону ризику тяжкого перебігу ковіду, – це люди похилого віку, а також люди з хронічними захворюваннями – онкологією, цукровим діабетом, астмою та іншими.

Нагадаємо, вже декілька країн почали масову вакцинацію від ковіду. Серед перших була Велика Британія, яка в першу чергу вакцинує людей, старших за 80 років, жителів будинків для літніх людей та їхніх працівників, а також медичних працівників. Україна також затвердила план вакцинації на 2021 рік. Згідно з планом, із січня по квітень 2021 року вакцину отримають люди з найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19.

Фото: president.gov.ua

ms.detector.media