ms.detector.media
Юлія Билина
24.12.2020 16:07
У лютому пройде всеукраїнський фестиваль шкільної журналістики Star Way
У лютому пройде всеукраїнський фестиваль шкільної журналістики Star Way
Фестиваль планується в дистанційному форматі. Взяти участь може кожна дитина віком від 8 до 17 років, що знімає соціальне відео, пише статті чи створює фоторепортажі.

Дистанційний всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики Star Way, що започаткований у Кременчуку, розпочав прийом заявок. Взяти участь можуть як окремі учасники, так і шкільні команди чи групи позашкільних виховних закладів. Фестиваль має на меті залучення дітей шкільного віку до творчої діяльності, що сприяє розвитку навичок медіаграмотності, критичного мислення, стимулює до творчого самовираження.

«Карантин не повинен заважати розвитку дитячого дозвілля, тож ми вирішили провести фестиваль у дистанційному форматі, аби мати змогу залучити якомога більше охочих, –  розповідає Євгенія Аболмасова, керівниця гуртка медіацентру «Зоряний TV», представниця оргкомітету фестивалю. – Участь у фестивалі є безкоштовною. Основна тематика фестивалю сформована так: «Моє майбутнє – у моїх руках». Тобто є досить широкою для конкурсних робіт й пов’язана з правами дитини, ціннісними орієнтирами творчої молоді, проблемами сучасних дітей та підлітків, а також із можливостями, які відкриває для розвитку освіта, родина, країна».

В залежності від віку учасників, підсумки журі підводитиме за трьома номінаціями: наймолодші учасники 8-11 років; підлітки: 12-14 років та старшокласники – 15-17 років. Для переможців фестивалю готують кубки, дипломи та подарунки.

Представниця оргкомітету додає: поки що остаточна програма фестивалю уточнюється. Можливо, учасники матимуть змогу побувати на майстер-класах професіоналів ЗМІ, звісно, онлайн.

Назва фестивалю Star Way, тобто «Зірковий шлях» перегукується з назвою медіацентру «Зоряний TV», що працює при Кременчуцькому заміському таборі відпочинку «Зоряний» й навчає понад 40 юних журналістів із Кременчука. Діти вчаться знімати сюжети, монтувати відео, писати статті, вести блоги. Мають власний канал на Youtobe для новин, а також на платформі kidsmedia.

Директор дитячого центру «Зоряний» Григорій Угніч, що став ініціатором фестивалю, розповідає: з кожним роком конкурс стає більш масштабним. Раніше це був переважно регіональний рівень у межах Полтавської області. Але карантин із одного боку обмежив можливості, з іншого – їх розширив. Бо дистанційна форма проведення дозволила вийти на всеукраїнський рівень фестивалю. Уже надійшло чимало заявок із різних регіонів – Київська область, Полтавщина, Кіровоградщина.

Фестиваль-конкурс проводиться за номінаціями:

    1. Відео-робота: 

  1. Друкована робота:
  1. Фото-репортаж (1 репортаж включає не більше  5  фото).

Конкурсною програмою передбачена основна тематика: «Моє майбутнє – у моїх руках». Можна скористатися запропонованими підтемами:

Щоб взяти участь у фестивалі, достатньо заповнити онлайн-заявку до 1 лютого 2021 року.

Фото надано організаторами

ms.detector.media