ms.detector.media
MediaSapiens
24.12.2020 14:59
Сербія, Мексика та ще низка країн світу розпочали вакцинацію від коронавірусу
Сербія, Мексика та ще низка країн світу розпочали вакцинацію від коронавірусу
Щеплення проти коронавірусу зробили вже понад 2,7 мільйона людей у шести країнах. Це Велика Британія, США, Канада, Ізраїль, Китай та Росія.

Сьогодні, 24 грудня вакцинацію від коронавірусу розпочнуть Сербія та Мексика. Для щеплення населення країни планують використати вакцину американської фармкомпанії Pfizer.

Напередодні Сербія отримала першу партію — майже 5 тисяч доз вакцини. Очікується, що премʼєр-міністр Ана Брнабіч стане однією з перших у країні, кого вакцинують.

Президент Сербії заявив, що перші щеплення зроблять жителям будинків для літніх людей, оскільки 80% смертей від коронавірусу прийшлося саме на них.

Також у Міністерстві охорони здоровʼя країни заявили, що не відмовляються від вакцин «Супутник V» російського виробництва і китайської Sinopharm. 

У Мексиці перші уколи зроблять жителям Мехіко, а також міста Сальтильйо на півночі країни. Щеплення отримають медики, люди старшого і пацієнти з хронічними захворюваннями.

Вчора, 23 грудня перші щеплення від коронавірусу отримали жителі Швейцарії. Першою вакцину отримала 90-річна мешканка одного із геріатричних центрів кантону Люцерн. 

За чотири дні до цього, 19 грудня Швейцарське агентство з терапевтичної продукції Swissmedic схвалило вакцину Pfizer для використання в країні. До Швейцарії вже поставили перші 107 тисяч доз вакцини, загалом влада очікує на 3 млн. 

У Німеччині вакцинацію від коронавірусу планують почати у неділю, 27 грудня. Перші 150 тисяч доз вакцини країна розраховує отримати вже 26 грудня. За словами міністра охорони здоров'я Німеччини Йенса Шпана, кожного тижня у січні країна отримуватиме щонайменше 670 тисяч доз вакцини.

В Аргентині тим часом схвалили російську вакцину від коронавірусу «Супутник V», без додаткових клінічних випробувань на території самої країни. Перші 300 тисяч доз вакцини доставлять в Аргентину вже в четвер, 24 грудня. Вакцинацію планують розпочати у понеділок, 28 грудня. 

За даними Bloomberg, щеплення проти коронавірусу зробили вже понад 2,7 мільйона людей у шести країнах. Це Велика Британія, США, Канада, Ізраїль, Китай та Росія. Серед них найбільше щеплень зробили у США (майже 1,2 млн) та Китаї (650 тисяч). На третьому місці Велика Британія. Там від коронавірусу вакцинували 500 тисяч.

Нагадаємо, Велика Британія стала першою країною у світі, де розпочали вакцинацію від коронавірусу. Перше щеплення отримала 90-річна жителька Північної Ірландії Маргарет Кінан. США почали вакцинацію 14 грудня — першу дозу ввели медсестрі з Нью-Йорка.

Канада лідирує серед країн світу за кількістю замовленої вакцини від коронавірусу. За даними Bloomberg, у Канади є домовленості на постачання вакцини для щеплення 153,9 мільйона осіб (410% населення країни). На другому місці за кількістю замовленої вакцини Великобританія (може прищепити 295% свого населення). На третьому - Австралія (може прищепити 269% населення).

Тим часом український МОЗ затвердив план вакцинації українців від коронавірусу. Як повідомили в Центрі громадського здоров’я, цей процес розділять на 4 етапи. На першому етапі (січень - квітень 2020 року) планують вакцинувати медиків та людей старшого віку. 

До плану вакцинації будуть включені українські громадяни з тимчасово окупованих територій.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна очікує на вакцину від коронавірусної інфекції наприкінці першого кварталу наступного року. Однак Велика Британія і США можуть посприяти, щоб Україна отримала вакцину від коронавірусу раніше.

Фото: Pixabay

ms.detector.media