ms.detector.media
MediaSapiens
24.12.2020 12:39
Unilever відновила співпрацю з Facebook після піврічного бойкоту
Unilever відновила співпрацю з Facebook після піврічного бойкоту
Деякі компанії відновили співпрацю з IT-гігантом ще раніше.

Нідерландсько-британська корпорація Unіlever, один зі світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії, вирішила відновити співпрацю з Facebook та Instagram на території США і повернути рекламу своєї продукції на ці платформи. Про це повідомляє видання Gizmodo.

Видання The Wall Street Journal звертає увагу, що корпорація Unilever влітку 2020 року самостійно прийняла рішення бойкотувати соцмережі Марка Цукерберга. На відміну від багатьох інших потужних компаній, нідерландсько-британська корпорація не приєдналась до кампанії проти Facebook під назвою Stop Hate for Profit. 

Після початку кампанії корпорація Facebook пішла на кілька важливих кроків щодо модерації контенту. Зокрема, соцмережа заявила, що видалятиме контент, який заперечує Голокост, а також посилить боротьбу з фейками. 

Як відмічають журналісти Gizmodo, цих половинчастих кроків більшості компаній вистачило для того, щоб знову почати рекламувати свою продукцію  в Facebook. Деякі компанії відновили співпрацю з IT-гігантом ще до того, як соцмережа запровадила модерацію контенту.

Журналісти Gizmodo звернулись за коментарями до руху Stop Hate for Profit. Їх цікавило, чи ще триває компанія бойкоту соціальної мережі. Однак на момент публікації вони відповіді не отримали. 

Нагадаємо, рішення почати кампанію було прийнято після загибелі чорношкірого американця Джорджа Флойда, який помер після жорсткого затримання поліцією. Це викликало хвилю масштабних протестів у США та Європі під гаслом Black Lives Matter («Життя темношкірих мають значення»).

Спочатку кампанію проти Facebook під назвою Stop Hate for Profit запустили правозахисні організації. За їхніми словами, вони багато років намагалися домовитися з Facebook з приводу модерації контенту, проте не досягли успіху.

29 травня на тлі протестів проти поліцейського свавілля і расизму президент США Дональд Трамп процитував у Twitter і Facebook слова керівника поліції Маямі, вимовлені в розпал расових заворушень 1967 року: «Коли починається мародерство, починається стрілянина».

Twitter приховав це повідомлення Трампа, як таке що порушує правила, але Facebook залишив пост президента без зміни. Працівники Facebook розкритикували Цукерберга за його відмову видалити пост президента.

Після цього кілька великих корпорацій, у тому числі Coca-Cola, Verizon і Unilever, оголосили про припинення розміщення реклами в соцмережі через начебто недостатній контроль за ненависницьким, ксенофобним, антисемітським тому подібним контентом. 

У результаті бойкоту з боку великих рекламодавців компанія Facebook втратила $7,2 млрд. 

Фото: americanstocknews.com

ms.detector.media