ms.detector.media
MediaSapiens
24.12.2020 10:34
В Україні створили антистресові постери, щоб нагадати про важливість психічного здоров’я під час пандемії COVID-19
В Україні створили антистресові постери, щоб нагадати про важливість психічного здоров’я під час пандемії COVID-19
Постери є продовженням національної кампанії, спрямованої на поширення інформації щодо важливості психічного здоров’я.

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) разом з агенцією social impact комунікацій plusone та клубом ілюстраторів Pictoric створили серію міні-постерів. Вони нагадують, що потрібно одягнути маску, а також поширюють інформацію про доступну психологічну допомогу для всіх, хто її потребує. Про це MediaSapiens повідомили в пресслужбі МОМ.

Постери є продовженням національної кампанії МОМ та plusone, спрямованої на поширення інформації щодо важливості психічного здоров’я. 

«Люди часто й за нормальних умов не приділяють належну увагу цьому питанню, а в пандемію — тим більше, лишаються сам на сам із тривогами, страхом захворіти, переживаннями за близьких чи непевне майбутнє. Ізольовані від оточуючих, закриваються у собі й мовчки потерпають від проблем», - відмічають організатори. 

За адресою kindremind.com.ua можна завантажити готові макети, роздрукувати і розмістити у власному закладі чи публічному місці. Кожен постер містить позитивно інтерпретований ілюстратором образ медичної маски, а також – заклик закриватися маскою, але не закриватись у собі.              

«Можна по-різному нагадати людині одягнути маску у публічному місці. Можна нагримати й зіпсувати настрій. Можна надрукувати щось стандартне, що роздратує або залишиться непоміченим. А можна — звернутися до людей людяно! Щоб стало приємніше і світліше у часи, коли непросто нам усім», - стверджують в МОМ.

Організатори просять підтримати соціальну акцію всіх охочих та розмістити постери в різних публічних закладах або поширити їх в інший спосіб. Так більше людей зможуть дізнатись про існування гарячої лінії та звернуться по безкоштовну допомогу.

Нагадаємо, у 18% пацієнтів, у яких був позитивний тест на COVID-19, діагностується психічне захворювання, таке як тривога, депресія або безсоння протягом трьох місяців після позитивного тестування на вірус. 

Фото: МОМ

ms.detector.media