ms.detector.media
MediaSapiens
23.12.2020 12:56
Дуров анонсував платні функції в Telegram
Дуров анонсував платні функції в Telegram
Засновники месенджера запропонують додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами.

Месенджер Telegram з 2021 року почне монетизуватися, однак зміни не торкнуться обміну повідомленнями. Про це його засновник Павло Дуров повідомив у Telegram-каналі.

«Усі сервіси Telegram, пов'язані з обміном повідомленнями, залишаться вільними від реклами. Вважаємо, що реклама в особистих і групових чатах неприйнятна. Спілкування між людьми не повинно перериватися на рекламу», - написав Дуров.

Усі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Проте засновники месенджера запропонують додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі з цих нових функцій будуть стануть платними.

Месенджер також запропонує власну рекламну платформу для каналів, «яка забезпечить користувачам комфорт і конфіденційність».

«Наприклад, якщо популярні публічні канали будуть монетизуватися через рекламну платформу, власники цих каналів отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленням. Або якщо на додачу до безкоштовних стікерів зʼявляться платні стікери з розширеними можливостями, художники цих стікерів також отримають частину доходу», — пояснив Дуров.

Нагадаємо, російську соціальну мережу «ВКонтакте» і месенджер Telegram включили у так званий «піратський список» Європейської комісії. Ресурси визнані такими, що сприяють поширенню піратського контенту.

Фото: Pixabay

ms.detector.media