ms.detector.media
MediaSapiens
23.12.2020 11:52
Джо Байден отримає офіційний акаунт президента США у Twitter без підписників
Джо Байден отримає офіційний акаунт президента США у Twitter без підписників
Поки невідомо, чому Байдену не передадуть нинішніх передплатників офіційних твіттер-акаунтів.

Соціальна мережа Twitter не передаватиме обраному президенту США Джо Байдену існуючих передплатників офіційного акаунту президента @POTUS і офіційного акаунту Білого дому @WhiteHouse. Про це повідомив представник Байдена з цифрових комунікацій Роб Флаерті.

Команда Байдена також не отримає існуючих передплатників офіційних акаунтів першої леді @FLOTUS та прессекретаря Білого дому @PressSec.

Twitter надішле передплатникам особистих акаунтів Байдена і Камали Харріс, яка стане віцепрезидентом в його адміністрації, повідомлення про можливість підписатися на офіційний акаунт перехідної команди Байдена @transition46. Потім цей акаунт перейменують в офіційний акаунт Білого дому @WhiteHouse.

Офіційний представник Twitter Нік Пачіліо підтвердив The Wall Street Journal, що Байден отримає 12 офіційних акаунтів, пов'язаних з президентом США. Пачіліо додав, що соцмережа продовжує переговори з командою Байдена.

Поки невідомо, чому Байдену не передадуть нинішніх передплатників офіційних твіттер-акаунтів. 

Флаерті зазначив, що у 2016 році президента Дональду Трампу передали передплатників облікових записів @POTUS і @WhiteHouse на прохання його попередника Барака Обами. 

Журналіст видання The Washington Post Х'юго Лоуелл з посиланням на команду Байдена зазначив, що передати передплатників новому президенту США відмовився адміністратор акаунтів Трампа.

Biden transition says Trump admin has refused to transfer the @POTUS and @WhiteHouse Twitter accounts with followers and that Biden must start from zero — reversing goodwill gesture from Obama admin in 2016.

— Hugo Lowell (@hugolowell) December 22, 2020

Барак Обама став першим чинним президентом США, який почав використовувати Twitter для офіційної комунікації. Акаунт @POTUS, який він використовував, після його відходу з посади був перейменований в @POTUS44 і заморожений. На той момент він налічував 13,7 мільйона передплатників.

Нині в акаунта @POTUS 33,2 мільйона передплатників. У акаунта @WhiteHouse - 26 мільйонів, @FLOTUS - 16,4 мільйона, @PressSec - 6,3 мільйона.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підпорядковуватиметься тим же правилам соціальної мережі Twitter, як і будь-який інший користувач, після інавгурації новообраного президента Джо Байден 20 січня. 

У соціальній мережі нагадали, що вони розміщують повідомлення про «суспільний інтерес» на деяких твітах «світових лідерів», які порушують правила, інакше їх буде видалено. Також Twitter вживає заходів, щоб обмежити їх охоплення. Однак компанія заявила, що такі заходи не стосується колишніх високопосадовців.

Фото: Pixabay

ms.detector.media