ms.detector.media
MediaSapiens
22.12.2020 17:36
В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу. Першими вакцини отримають люди старшого віку та медики
В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу. Першими вакцини отримають люди старшого віку та медики
Щомісяця планують вакцинувати 1,7 мільйона українців.

У Міністерстві охорони здоров’я затвердили план вакцинації українців від коронавірусу. Як повідомили в Центрі громадського здоров’я, цей процес розділять на 4 етапи.

«Цей документ буде гнучким, його будуть актуалізувати залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних по вакцинах, від доступності самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації напряму залежить від партнерства і тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю», — зазначив в. о. директора ЦГЗ Ігор Кузін.

Наразі планом затверджено 4 етапи вакцинації:

Як повідомили в ЦГЗ, вакцину в Україні очікують у першому кварталі 2021 року. Саму ж вакцинацію проводитимуть на базі наявних пунктів щеплень, а також створять спеціальні мобільні бригади. Мета — у 2021—2022 роках вакцинувати щонайменше 50% населення України (20 мільйонів людей).

Також у ЦГЗ порахували кількість людей, які будуть у перших чергах на отримання вакцини. Найбільше — людей старшого віку (майже 10 мільйонів) та людей із хронічними захворюваннями (6,3 мільйона). У відомстві зазначають, що в Україні є потужності для вакцинації щомісяця близько 1,7 мільйона українців.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує на вакцину від коронавірусної інфекції наприкінці першого кварталу наступного року. 

Зеленський запевнив, що Міністерство охорони здоров'я вже розробило національний план вакцинації. Згідно з цим планом першими щеплення мають отримати медики та військові, а також соціальні працівники, освітяни, люди, старші 60 років.

До плану вакцинації будуть включені українські громадяни з тимчасово окупованих територій.

Фото: Unsplash

ms.detector.media