ms.detector.media
MediaSapiens
22.12.2020 16:51
Розробники російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V» підписали угоду з AstraZeneca
Розробники російської вакцини  проти коронавірусу «Супутник V» підписали угоду з AstraZeneca
Під час дослідження будуть тестувати препарат британського виробника ліків та компонент вакцини, створеної в Москві.

Розробники російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V» оголосили про підписання угоди з британською фармкомпанією AstraZeneca про тестування комбінації вакцин від COVID-19. Про це повідомляє AP.

Під час нового дослідження будуть тестувати препарат британського виробника ліків та компонент вакцини, створеної в Москві.

Розробники «Супутник V» запропонували AstraZeneca новий підхід минулого місяця, припустивши, що він може підвищити ефективність британської вакцини. 

11 грудня компанія оголосила про те, що вивчає питання, а в понеділок, 21 грудня, підписала меморандум про співпрацю з московським дослідним медичним центром Інститутом Гамалії, Російським фондом прямих інвестицій і російським виробником ліків «Р-Фарм».

AstraZeneca розробила вакцину спільно з Оксфордським університетом. Інститут Гамалії розробив вакцину «Супутник V», а Російський фонд прямих інвестицій фінансував цей проєкт.

Росію широко критикували за те, що в серпні вона дала схвалила вакцину «Супутник V» без проведення усіх етапів клінічних випробувань. У грудні російська влада почала масову вакцинацію «Супутник V», хоча вакцина все ще проходить клінічні випробування, необхідні для забезпечення безпеки й ефективності.

Раніше повідомлялось, що в Алтайському краї в Росії заразилися коронавірусом троє лікарів, яких вакцинували препаратом «Супутник V».

Росія офіційно зареєструвала вакцину від коронавірусу «Супутник V» на початку серпня. Її розробив  московський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії. 

На початку вересня розробники російської вакцини опублікували результати її початкових випробувань в науковому журналі Lancet. За даними досліджень, введення вакцини дійсно викликає імунну відповідь у всіх добровольців як мінімум на 28 день після імунізації. У тих, хто отримав два компоненти вакцин, імунна відповідь була сильнішою.

Щоправда, науковці з Італії, Франції, США та Японії сумніваються в ефективності російської вакцини «Супутник V», результати випробування якої були опубліковані у журналі Lancet.

Фото: Pixabay

ms.detector.media