ms.detector.media
MediaSapiens
22.12.2020 11:59
Google та Facebook домовились про співпрацю під час антимонопольного процесу — ЗМІ
Google та Facebook домовились про співпрацю під час антимонопольного процесу — ЗМІ
У компанії Google підтвердили, що уклали угоду з Facebook.

Компанії Facebook та Google домовились співпрацювати та допомагати один одному під час антимонопольного процесу щодо змови на ринку інтернет-реклами. Про це повідомляє Reuters з посиланням Wall Street Journal.

Видання цитує першу версію позову, який подали проти корпорації прокурори 10 штатів. 

У позові Google звинувачують у змові з Facebook. Компанії нібито домовилися уникати конкуренції на ринку інтернет-реклами та координували свої дії під час аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу.

У позові йдеться про те, що операційна директорка Facebook Шеріл Сандберг підписала угоду з Google. Слідчі також посилаються на електронний лист, в якому Сендберг повідомляє Марку Цукербергу про «велику стратегічну справу».

У компанії Google підтвердили, що уклали угоду з Facebook, і додали, що такі угоди є поширеними у випадку антимонопольних позовів. У Facebook поки не відповіли на запитання журналістів щодо угоди.

Нагадаємо, 17 грудня група прокурорів з Техасу подала новий антимонопольний позов проти Google. Компанію звинувачують у змові з Facebook - вони нібито домовилися уникати конкуренції на ринку інтернет-реклами та координували свої дії під час аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу.

Ще раніше, у жовтні міністерство юстиції США подало антимонопольний позов проти компанії Google. У рамках розгляду позову Мін'юст доводитиме, що Google використовує домінуюче становище на ринку, щоб захистити свою монополію серед пошукових систем.

Це перший антимонопольний позов подібного масштабу до компанії. До позову федерального уряду приєдналися 11 штатів.

Фото: Unsplash

ms.detector.media