ms.detector.media
MediaSapiens
21.12.2020 14:27
Більше 20 країн обмежили польоти у Велику Британію через новий штам коронавірусу
Більше 20 країн обмежили польоти у Велику Британію через новий штам коронавірусу
Новий штам коронавірусу може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, ніж попередній.

Понад 20 країн ввели обмеження на авіасполучення після того, як у Великобританії, Нідерландах, Данії, Австралії, ПАР, Італії виявили новий штам коронавірусу, який на 70% більше заразний за попередній. Про це повідомляє BBC News.

Польоти з Великобританії на різний термін призупинили Австрія, Аргентина, Бельгія, Болгарія, Німеччина, Ізраїль, Іран, Ірландія, Італія, Канада, Колумбія, Кувейт, Латвія, Литва, Марокко, Нідерланди, Румунія, Туреччина, Хорватія, Фінляндія, Франція, Чилі, Чехія, Швейцарія, Естонія.

Ізраїль окрім Великобританії призупинив польоти в Данією і ПАР, Туреччина - в Данію, Нідерланди та ПАР, а Швейцарія - в ПАР. Саудівська Аравія припинила всі міжнародні рейси на один тиждень. Швеція збирається призупинити авіасполучення з Великобританією 21 грудня.

Нагадаємо, 19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про виявлення нового, більш заразного штаму COVID-19 на південному сході Англії. 

За словами Джонсона, новий штам може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, але наразі немає доказів того, що він викликає більш тяжкий перебіг захворювання чи збільшує смертність.

Фото: Pixabay

ms.detector.media