ms.detector.media
MediaSapiens
20.12.2020 15:40
У Великобританії виявили новий штам коронавірусу. Кілька країн Європи скасували авіасполучення з нею
У Великобританії виявили новий штам коронавірусу. Кілька країн Європи скасували авіасполучення з нею
Влада Великої Британії повідомила, що новий штам вірусу може бути на 70% заразнішим і передається швидше, ніж оригінальний вид захворювання.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 19 грудня заявив про виявлення нового, більш заразного штаму COVID-19 на південному сході Англії. Після цього кілька країн Європи тимчасово скасували пасажирське авіасполучення з Великобританією. Про це пише Deutsche Welle.

За словами Джонсона, новий штам може бути на 70% заразнішим і швидше передаватися, але наразі немає доказів того, то він викликає більш тяжкий перебіг захворювання чи збільшує смертність.

У Лондоні та в деяких районах Англії, які тепер відносяться до четвертого - найбільш жорсткого карантинного рівня - будуть зачинені розважальні заклади, перукарні та магазини, за винятком тих, які торгують товарами першої необхідності. Також людям заборонено зустрічатися з тими, з ким вони не живуть разом.

У Нідерландах також виявили випадок нового штаму коронавірусу. Після цього уряд тимчасово зупинив усі пасажирські рейси, що прибувають з Великобританії. Призупинка триватиме щонайменше до 1 січня.

Бельгія також тимчасово зупинила залізничне та авіасполучення з Британією. Прем'єр-міністр країни Олександр Де Кроо повідомив, що заборона діятиме 24 години в очікуванні висновків учених.

За даними La Repubblica, авіасполучення з Великобританією також скасовує Італія, а уряди Німеччини та Франції розмірковують над аналогічними обмеженнями.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що знаходиться в тісному контакті з британськими офіційними особами з приводу нового штаму вірусу.

Як повідомляє BBC, нову мутацію вірусу виявили також у Данії та Австралії. 

Нагадаємо, на початку грудня Велика Британія почала вакцинацію проти COVID-19. Першою вакцинували 90-річну Маргарет Кінан.

ms.detector.media