ms.detector.media
MediaSapiens
18.12.2020 10:35
Проти Google подали ще один антимонопольний позов. Він уже третій за два місяці
Проти Google подали ще один антимонопольний позов. Він уже третій за два місяці
Корпорацію звинувачують в тому, що вона платить виробникам мобільних пристроїв за установку Google у якості пошуковика за умовчанням.

Проти компанії Google подали третій антимонопольний позов. До нього приєднались 38 штатів США. Корпорацію звинувачують в тому, що  вона платить розробникам браузерів і виробникам мобільних пристроїв за установку Google у якості пошуковика за умовчанням, пише The Verge.

Як зазначають позивачі, лише Apple отримує за це 8-12 мільярдів доларів на рік.

Компанію також звинуватили в тому, що вона обмежує доступ пошукових систем-конкурентів до реклами, а також знижує у видачі свого пошуковика сайти, які дозволяють шукати інформацію в спеціалізованих областях, таких як послуги з ремонту будинку й огляди закладів.

«Протягом десятиліть Google був воротарем інтернету і використовував наші дані, щоб обходити конкурентів і контролювати процес прийняття рішень, в результаті чого ми всі платимо більше за послуги, якими користуємося щодня», - заявила прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс.

Директор з економічної політики Google Адам Коен стверджує, що цей позов має на меті зміну результатів пошуку таким чином, «щоб позбавити американців корисної інформації й зашкодити здатності компаній безпосередньо зв'язуватися з клієнтами».

Нагадаємо, 17 грудня група прокурорів з Техасу подала новий антимонопольний позов проти Google. Компанію звинувачують у змові з Facebook - вони нібито домовилися уникати конкуренції на ринку інтернет-реклами та координували свої дії під час аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу.

Ще раніше, у жовтні міністерство юстиції США подало антимонопольний позов проти компанії Google. У рамках розгляду позову Мін'юст доводитиме, що Google використовує домінуюче становище на ринку, щоб захистити свою монополію серед пошукових систем.

Це перший антимонопольний позов подібного масштабу до компанії. До позову федерального уряду приєдналися 11 штатів.

Фото: Unsplash

ms.detector.media